Обласна методична конференція

6 лютого в Тернопільській ДМШ №1 ім. В Барвінського відбулась Обласна методична конференція для викладачів-струнників. Розпочав конференцію головний спеціаліст відділу культури, охорони культурної спадщини управління культури обласної державної адміністрації Василь Коваль – висвітливши питання реформи мистецької освіти та пробації нових програм. Питання збереження мистецьких шкіл області викликало бурхливе обговорення між викладачами.

Викладач-методист Тернопільського музичного коледжу ім. С. Крушельницької Воробель І. А.  разом із викладачем ТДМШ №1 ім. В. Барвінського Дунець О.С. представили тему: Методичні рекомендації щодо подолання метро-ритмічних та штрихових труднощів при роботі над концертом Ж. Акколаї a-moll».

Дунець Оксана Степанівна-викладач вищої категорії, учні викладача другий рік поспіль стають лауреатами Всеукраїнських конкурсів. Як виконавець приймає активну участь в шкільних концертах та для мешканців міста.

В Обласній конференції виступила як ілюстратор, показуючи основні прийоми і засоби, які рекомендувала Воробель І.А. для роботи над популярним концертом Ж. Акколаї.

Викладач-методист Львівської ДШМ №1 Маргарита Крук виступила з доповіддю «Психо-емоційні» та фізіологічні фактори, що впливають на процес навчання грі на скрипці». Опираючись на власний досвід роботи з учнями, вона не тільки розповіла з якими проблемами стикаються викладачі-струнники на уроках з фаху, але й запропонувала свої шляхи їх вирішення.