Звуки крізь віки

У темні вечори написана ця музика божественна.

Свічки мигтіли в такт мелодії, яка піднесена до неба.

Де залишила там, між зорями, свій слід

І повертається сьогодні через 300 літ.

 

Ця музика написана із тиші, з молитов, з любові до Всевишнього.

Ця музика написана із боротьби над смертю, чи над злом…

Із вірою, що в світі пануватиме любов до ближнього!

 

І кожного торкається вона,

У саме серце, в кожну душу.

І творить справжні чудеса над кожним атомом,

Над усім людством.

5 грудня у залі Тернопільської музичної школи №1 ім. В. Барвінського відбувся концерт старовинної музики «Звуки крізь віки». Учні фортепіанного відділу створили атмосферу епохи бароко, відтворивши час, коли творив геній музики Й.С. Бах.

Концерт розпочався із славнозвісної Прелюдії До мажор із ТДК, яку виконав учень Стецій Дмитро, в образі самого композитора Й.С. Баха.

Продовжувалося театралізоване  дійство концертом для дружини композитора-Анни Магдалени, в ролі якої була учениця Ратушняк Христина.

Відкривали концерт наймолодші учні фортепіанного відділу. У виконанні хору “Барвінок” (кер. Ірина Черноус) прозвучала Арія Баха. Маленькі гості, які прийшли (за сценарієм) на концерт до родини Бахів, натхненно співали для Анни Магдалени та Іогана Себастьяна…

Юні піаністи із надзвичайною захопленістю брали участь у концерті старовинної музики і віртуозно виконували твори Баха та його сучасників.

Велика подяка викладачам фортепіанного відділу Томин Ірині Богданівні та Німащук Анастасії Васілівні за підготовку і проведення концерту старовинної музики, який переніс усіх присутніх в концертному залі в епоху бароко.