Презентація збірки С. Борткевича ” Маленький мандрівник”

Ясінська О.М.

Ясінська О.М.

В середу 27 січня в концертній залі першої музичної школи ім.В.Барвінського відбулася обласна конференція піаністів. На ній було представлено: збірку фортепіанних творів Сергія Борткевича викладачем-методистом школи Одобецькою І.М.; робота викладача музичного училища Романюк Л.М. зі студенткою 1-го курсу над Сонатою №9 В.А.Моцарта; приклади використання інтерактивних технологій (комп’ютера, смартфону, МР3 –плеєра, проектора та ін.) на уроках загального фортепіано, наведені викладачем музичного училища, завідуючим відділу загального інструменту Маловічком С.М., а також невеликий за обсягом концерт етюдів у виконанні студентів музичного училища (серед яких яскравим стало виконання «Революційного» етюду Ф.Шопена випускником першої музичної школи Володимиром Данильченко, тепер студентом 3-го курсу в класі викладача Романюк Л.М.)

Одобецька І.М.     (ілюстрації до творів)

Одобецька І.М.

Найцікавішим для присутніх стало представлення збірки фортепіанних творів С.Борткевича, що мала назву «Маленький мандрівник». Викладач-методист школи,  Одобецька І.М.,  розповідала про автора збірки, його біографію, робила характеристику кожному твору та показувала  вдало підібрані до них зображення. Всі твори із збірки (а це 13 невеличких п’єс) прозвучали для присутніх у професійному виконанні молодого викладача школи Ясінської О.М.

Заключним акордом конференції став виступ студентів класу викладача музичного училища Маловічка С.М., який , спираючись на досвід інших країн, запропонував використовувати на уроках інтерактивні технології, зокрема проектор.  Його студенти представили ансамблеву гру в  4, 6 та 8 рук, виконуючи джазові обробки народних пісень. Захоплення присутніх викликала ансамблева гра студентки та викладача, як супровід до однієї з пісень Майкла Джексона (на проекторі, одночасно із грою, відтворювався кліп короля поп-музики).

Маловічко С.М.

Обласні конференції, що проводяться на базі першої музичної школи, несуть  корисну інформацію і дають можливість викладачам шкіл показати свою роботу та поділитися цінним досвідом.

Повне відео презентації можна подивится тут.