УРОЧИСТЕ ВІЧЕ «Я СИН НАРОДУ, ЩО ВГОРУ ЙДЕ»

27 серпня виповнюється 165 років з дня народження видатного поета, прозаїка, драматурга, перекладача, публіциста, науковця, громадського і політичного діяча Івана Франка.
З нагоди цієї пам’ятної дати у Тернополі пройшло ряд урочистих заходів. Колектив Тернопільської музичної школи №1 ім. В. Барвінського долучився до урочистого віче «Я син народу, що вгору йде» та покладання квітів, які відбулися біля пам’ятника Івану Франку.
«Вшановуючи Івана Франка в останні дні серпня, ми не можемо не пов’язати його з Незалежністю, з Україною, з минулим і майбутнім. У роки бездержавності він був уособленням невмирущості українського слова, невмирущості української ідеї. Іван Франко неодноразово бував в Тернополі, тут творив, виступав, впливав на громадсько-політичну і культурно-мистецьку атмосферу міста початку ХХ століття. Минули роки, а Каменяр продовжує впливати на нас своїм прикладом громадянина, своїми творами, своїми сюжетами і образами персонажів. Для нас він є символом нескореного і бунтарського духу народу, символом інтелектуальної потуги, символом інтелігентності, предтечею національного і державного відродження України», – сказав під час виступу міський голова Тернополя Сергій Надал.
Шануймо наших видатних митців, які віддали себе служінню народові і Україні!
На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та на відкритому повітрі