23 СЕРПНЯ УКРАЇНА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА!
Синьо-жовтий прапор для українців – це символ свободи і боротьби за незалежність! Його історія сягає ще часів Давньої Русі. Князь київський Володимир Великий мав власний герб – золотий тризуб на синьому фоні. Прапор Руської землі був переважно червоний із золотим тризубом, а корогва Галицько-Волинського князівства блакитного кольору із золотим левом. Утвердження ж синьо-жовтого прапора як державного відбулося із проголошенням Української Народної Республіки (УНР). У квітні 1941 р. Другий Великий Збір ОУН визнав синьо-жовтий прапор національним державним українським прапором.
У новітні часи національний синьо-жовтий прапор уперше офіційно замайорів на ратуші міста Стрий 14 березня 1990 року, а 23 березня 1990 р. він з’явився над Тернопільською міськрадою. 23 серпня 1991 року група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор у сесійну залу Верховної Ради і вже 4 вересня його урочисто підняли над будівлею парламенту.
Колектив Тернопільської музичної школи №1 ім. В. Барвінського долучився до святкування Дня Державного Прапора.
На центральній алеї парку «Топільче» відбулась святкова церемонія з нагоди освячення та підняття Державного Прапора України.
До 30-річчя Дня Незалежності України у гідропарку було встановлено найвищий в нашій області флагшток, висота якого становить 50 метрів. Такі флагштоки були встановлені ще у 30 містах України і о 9 ранку за наказом президента України Володимира Зеленського по всій Україні були підняті синьо-жовті прапори!
У своїй промові президент наголосив: «Сьогодні нас об’єднає спільна дія, об’єднає спільна мета: ми разом піднімаємо прапор і маємо піднімати Україну, піднімати Україну тільки разом і тільки вгору!»
Наступним яскравим заходом святкувань з нагоди Дня Прапора став флешмоб «Мій синьо-жовтий оберіг» у виконанні хореографічного центру «Ларівель». Під час флешмобу на сходах буде розгорнуто Державний прапор довжиною 35 метрів.
О 13 годині центральними вулицями міста – від Надставної церкви до Збаразького кільця – пройшов патріотичний автопробіг «Я – Українець і цим пишаюсь».
З нагоди Дня Прапору бажаємо усім, щоб ваше життя завжди було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України!
Нехай ці свята додадуть вам наснаги і творчих здобутків в ім’я процвітання нашої незалежної держави!
Зі святами вас!!!
На зображенні може бути: 7 людей, люди стоять та на відкритому повітрі
 На зображенні може бути: 8 людей та люди стоять
На зображенні може бути: 6 людей та люди стоять
На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: 6 людей та люди стоять
На зображенні може бути: 1 особа та стоїть
На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять, військова форма та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та у приміщенні
На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять, повітряна кулька та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: 15 людей, люди стоять та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: 15 людей, люди стоять та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та на відкритому повітрі