ВІДДІЛ ДУХОВИХ ТА УДАРНИХ ІНСТРУМЕНТІВ

IX МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС ім. МИРОНА СТАРОВЕЦЬКОНО
18-21 травня у нашому файному місті Тернополі наживо відбувся ІХ Міжнародний конкурс молодих трубачів та валторністів імені Мирона Старовецького.
Цей конкурс був започаткований у 1999 році вдячними учнями, а саме ініціатором викладачем-методистом вищої категорії ТМФК ім. С.Крушельницької, заслуженим працівником культури України Богданом Жеграєм, професором кафедри духових інструментів Київської національної академії України ім. П.Чайковського, заслуженим працівником України Володимиром Подольчуком та професором кафедри духових інструментів Львівської державної академії України ім. М.Лисенка , заслуженим працівником України Романом Наконечним з метою увічнення пам’яті їхнього вчителя, талановитого педагога, викладача по класу труби Мирона Старовецького.
У конкурсі брали участь студенти музичних академій та молоді професіонали до 30 років, студенти мистецьких коледжів та музичних шкіл з різних міст України та з-за кордону. Конкурсанти з музичних шкіл, мистецьких коледжів пробували власні сили у двох турах з обов’язковою програмою, а на студентів музичних академій очікував ще третій тур – виконання музичних творів на трубі та на валторні разом із оркестром.
Перший тур традиційно розпочався «сліпим» прослуховуванням – журі перебувало за ширмою, коли виступали учасники.
Талановиті учні нашої школи теж спробували свої сили і вміння у такому професійному конкурсі не зважаючи на свій ще зовсім юний вік та малий досвід та змагалися у свої категорії із студентами І-ІІ курсів музичних коледжів та іншими обдарованими дітьми мистецьких шкіл.
Великі старання і зусилля учнів класу викладача Тараса Томина за підтримки концертмейстера Ірини Томин, принесли для нашої школи такі приємні результати:
🥈ІІ премія
Дуда Гнат, учень 4 класу
🥉ІІІ премія
Грім Олександр, учень 5 класу
Окрім дипломів переможці отримали багато приємних фірмових призів від спонсорів.
Дякуємо учням, викладачеві та концертмейстеру за свою працю і старання. Бажаємо їм не зупинятися на досягнутому і успіхів у майбутньому!
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉
На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенні
На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та у приміщенні
На зображенні може бути: 1 особа
На зображенні може бути: 1 особа
На зображенні може бути: 6 людей