I ТУР ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ ЮНИХ СКРИПАЛІВ ІМЕНІ ЯРОСЛАВИ РІВНЯК

15 квітня 15 юних скрипалів школи виступили у I турі Всеукраїнського конкурсу юних скрипалів імені Ярослави Рівняк.
З привітальним словом звернулась до усіх присутніх директор школи Ніна Іванівна Яворська. Вона розповіла учням про легендарну постать Ярослави Рівняк – скрипальку, педагога, народну артистку України, професора Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського та викладача-методиста Київської ССМШІ ім. М.В. Лисенка.
Народилась Ярослава Рівняк у нашому славному місті Тернопіль де і розпочала навчання гри на скрипці в Тернопільській музичній школі №1 – клас викладача Ольги Краковської. Продовжила навчання в Центральній музичній школі при Московській консерваторії. Вищу освіту здобула в Московській державній консерваторії ім. П.І. Чайковського – клас професора Б.В. Бєлєнького. Після завершення навчання у 1975 році повернулась до України та розпочала педагогічну діяльність в Київській ССМШІ ім. М.В. Лисенка та Національній музичній академії України ім. П.І. Чайковського. За 45 років педагогічної діяльності виховала сотні професійних скрипалів-солістів та оркестрантів, серед яких десятки призерів Міжнародних конкурсів. За свої досягнення на педагогічній ниві Ярослава Рівняк стала першим лауреатом Міжнародної премії Йоханни Хондіус, яка присуджується «відданому викладачеві музики»!
Померла Ярослава Григорівна 14.07.2018 року у м. Тернополі, де і була похована, але пам’ять про легендарну скрипальку та педагога залишиться назавжди в серцях її друзів, шанувальників та учнів!
Конкурс відбудеться 15 – 16 травня у стінах рідної школи Ярослави Григорівни Рівняк, а очолить журі конкурсу сестра Ярослави Григорівни – скрипалька Ольга Рівняк – солістка Національної відомої філармонії України, заслужена артистка України, професор Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського.
Не зважаючи на складний час, сподіваємось, що у Тернопіль з’їдуться юні таланти зі всієї України!
Отож, бажаємо усім успіхів у підготовці до конкурсу!