ВІДДІЛ СТРУННО-СМИЧКОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ

18 грудня у школі відбувся великий концерт ансамблю скрипалів старших класів «Нота» з нагоди 20-річча колективу! Учасники виконали багато цікавих композицій, які не залишили байдужим жодного слухача. Провела концерт та ознайомила всіх присутніх з історією цього чудового ансамблю – викладач відділу Оксана Дунець.
Незмінним керівником ансамблю є Євгенія Омелянівна Коріньовська, концертмейстером – Олена Сергіївна Жукова.
Можна багато сказати про цей колектив, але усі хто грав у ньому говорять: «Нота» – це не лише ансамбль, це стиль життя та зібрання однодумців!
За роки існування ансамбль сформував багатьох професійних музикантів, які продовжують грати у різних колективах України та закордону.
«Нота» – це той колектив, який звучить на всіх концертах:
у звітах відділу та школи, концертах до Дня Музики і до Дня Матері та приурочених пам’яті Тарасу Шевченку.
Ансамбль «Нота» постійний учасник міських та обласних концертів і звітів. «Нота» частий гість у різних загальноосвітніх школах, університетах та бібліотеках. Ансамбль виступав у Драматичному театрі та палаці «Березіль» і був запрошений для виступів на наукових конференціях.
За сприянням «Польського товариства» у Тернополі, ансамбль у 2017 році мав поїздку у Польшу, де за декілька днів дав 12 концертів у різних містах!
Особливо всім запам’ятався концерт у місті Подсток. Музична школа тут є ровесницею ношої школи, адже теж відкрита у1929 році. Прийом у школі був надзвичайно теплим. Всі учні та вчителі із захватом слухали концерт ансамблю «Нота» та декілька разів викликали всіх учасників на «Біс»!
Вже доброю традицією для ансамблю «Нота» є участь у щорічному концерті для учнів першого класу – «Посвята в музиканти». Разом із найменшими скрипалями учасники «Ноти» виконують твір «Гама-джаз», який завжди є родзинкою концерту! Так вже «досвідчені» учасники ансамблю передають свій запал до музикування нашим маленьким скрипалям.
Ну і звичайно дуже цікавою є конкурсна біографія колективу:
Першим Міжнародним фестивалем-конкурсом (ще 18 років тому) став конкурс «Золотий лелека» у місті Коблево. А далі йде ціла історія різноманітних конкурсів: Міжнародний конкурс дитячої творчості у м. Ельблонг (Польша), де учасники колективу виступили з великим успіхом, I Всеукраїнський конкурс «Чарівні смички» у м. Рівне та Міжнародний фестиваль-конкурс «Я там, де є Благословення» м. Тернопіль.
Ансамбль «Нота» є лауреатом багатьох Міжнародних інтернет-конкурсів «Чарівні смички». У 2019 році ансамбль «Нота» взяв участь у концерті переможців конкурсу у Києві на Всеукраїнському семінарі «Осіння школа педагогічної майстерності викладачів-струнників». І знову безліч овацій та великий успіх!
Цього року ансамбль теж має чудові досягнення, адже став лауреатом кількох конкурсів: II Міжнародного фестивалю-конкурсу «Перлина Заходу», Міжнародних інтернет-конкурсів «Чарівні смички» та «PRO FEST»!
Отож, ми пишаємося цим чудовим колективом та бажаємо усім учасникам міцного зоров’я, нових творчих задумів та ще багато великих сцен та перемог!!!
 Зображення може містити: 6 людей, люди стоять, дитина та у приміщенні
 Зображення може містити: 7 людей, люди на сцені, дитина та у приміщенні
Зображення може містити: 23 людини, люди стоять, дитина та у приміщенні
Зображення може містити: одна або кілька осіб, люди грають на музичних інструментах, люди на сцені та люди стоять
Зображення може містити: 8 людей, люди стоять, люди на сцені та у приміщенні
Зображення може містити: 1 особа, стоїть, танцює, на сцені та у приміщенні
Зображення може містити: 5 людей, люди стоять, люди на сцені, люди грають на музичних інструментах та у приміщенні
Зображення може містити: 1 особа, стоїть, квітка, рослина та у приміщенні
Зображення може містити: 4 людини, люди грають на музичних інструментах, рослина та у приміщенні
Зображення може містити: 17 людей, люди стоять, люди на сцені, дитина та у приміщенні