ТЕРНОПІЛЬСЬКА МУЗИЧНА ШКОЛА №1 ім. В.БАРВІНСЬКОГО ВІТАЄ З ВСЕСВІТНІМ ДНЕМ ВИШИВАНКИ

#вишиванкаєднає #деньвишиванки #музшкола1_Барвінського

Одягнімо, друже, вишиванки-
Наш чарівний український стрій.
Не для когось, не для забаганки,
А для себе, вірний друже мій.
*******
Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ –
Молодих, відважних, дужих.
У єднанні на багато літ.
(Василь Дерій – тернополянин)

Неофіційне і відносно молоде свято уже стало улюбленим та народним. Воно виникло, як студентська ініціатива у 2006 році в Чернівецькому національному університеті ім. Ю.Федьковича. Молода талановита дівчина – Леся Воронюк запропонувала своїм одногрупникам, а також всім студентам університету обрати один день та одягнути усім вишиванки. Сталось це у третій четвер травня. Ініціативу студентки підтримали і викладачі. Ідея, яка виникла у Чернівцях, згодом поширилась Україною та за її межами. Усе більше і більше людей із задоволенням одягають у цей день вишиванку – українське національне вбрання, наш оберіг, в якому закладено генетичний код нації.
Вишиванка, за численними дослідженнями з’явилась ще до VI ст. Кожен регіон України має свою символіку, свій візерунок та кольрову палітру, відтворені на полотні. І все це разом є нашим багацтвом та безцінним скарбом нації під назвою ВИШИВАНКА.

У цей чудовий, святковий, сонячний день даруємо вам пісню у виконанні викладача нашої школи, Заслуженого працівника культури України і просто щирої українки – Надії Кулик.

ВИШИВАНКА ЄДНАЄ УКРАЇНЦІВ!!!

(Олена Плахцінська)